Librería Oficios Terrestres BALADA PER A METKA KRAŠOVEC

TIENE EN SU CESTA DE LA COMPRA

0 Artículos

En total 0,00 €

BALADA PER A METKA KRAŠOVEC
Título:
BALADA PER A METKA KRAŠOVEC
Subtítulo:
Autor:
ŠALAMUN, TOMAŽ
Editorial:
LABREU
Materia
POESÍA
ISBN:
978-84-945249-3-6
Disponibilidad:
Disponibilidad inmediata
19,00 € Comprar

Sinopsis


TOMAŽ ŠALAMUN va néixer circumstancialment a Zagreb, Croàcia, el 1941. Va passar la joventut a Koper i va estudiar Història de l’Art a Ljubljana. Amb el seu germà Andraž va ser un dels impulsors de l’art conceptual a Eslovènia. Va començar a publicar en els anys de control ideològic més intransigent, amb el grup de la revista Perspektive.

Des del seu primer llibre Pòquer (1966) va pubicar més de quaranta poemaris. El 1970 va ser convidat al MoMA de Nova York com a artista conceptual. Es va establir llargs períodes als EEUU i va consolidar lligams amb poetes com Charles Simic, Robert Hass, Christopher Merril, Bob Perlman i Joshua Beckman. Se’l considera un dels poetes centreeuropeus més influents a escala mundial, destacant la passió que sempre ha despertat entre joves creadors a qui ha encoratjat en les recerques poètiques més atrevides. Va morir a Ljubljana el 27 de desembre de 2014.

La balada per a Metka Krašovec (1981) —poemari dedicat a la seva esposa pintora— pivota sobre el «joc» poètic que ell mai ha sabut, ni volgut, separar d’una vida viscuda a fons.